Όροι & Πολιτική Χρήσης και Επεξεργασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα στα Social Media

Όροι και πολιτική χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Η παρουσία μας ως Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (εφεξής ΑΑΔΕ) στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης/Social media πραγματοποιείται μέσα από τους επίσημους λογαριασμούς μας. Κάθε σελίδα και λογαριασμός κοινωνικής δικτύωσής μας αποτελεί «σελίδα» και όχι προσωπικό «προφίλ», συνεπώς, ο διαχειριστής δεν έχει πρόσβαση στα δεδομένα που έχει αναρτήσει ο χρήστης/επισκέπτης στην προσωπική του σελίδα. Η χρήση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσής μας συνιστά την εκ μέρους σας αποδοχή των παρόντων Όρων Χρήσης.

Τι μπορείτε να περιμένετε από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσής μας:
 

1. Ενημερωτικός σκοπός

Χρησιμοποιούμε τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ως εναλλακτική μέθοδο κοινής χρήσης του περιεχομένου που δημοσιεύεται στον ιστότοπό μας σχετικά με τις υπηρεσίες και το έργο μας και για την αλληλεπίδρασή μας με τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης δεν υποκαθιστούν σε καμία περίπτωση τις προβλεπόμενες διαδικασίες υποβολής αιτημάτων από τους πολίτες και δεν αποτελούν κανάλι διεκπεραίωσης προσωπικών υποθέσεων των πολιτών από τις υπηρεσίες μας. Ποτέ δε θα χρησιμοποιήσουμε τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ως μέσο επικοινωνίας για τυχόν φορολογικές σας υποθέσεις ή για διακίνηση δεδομένων φορολογουμένων, ούτε για να σας κοινοποιήσουμε ατομικές ειδοποιήσεις για οφειλές ή επιστροφές φόρου ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο. Για την εξυπηρέτησή σας, επικοινωνείτε εδώ.

Οι επίσημοι λογαριασμοί μας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης είναι:

2. Κανόνες Επικοινωνίας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Παρακαλούμε κατά τη δημοσίευση των σχολίων σας να επιδεικνύετε σεβασμό στον τρόπο με τον οποίο επικοινωνείτε μαζί μας αλλά και με τους υπόλοιπους χρήστες, να τηρείτε την κείμενη νομοθεσία και να απέχετε από:

εκφράσεις και εν γένει γλώσσα προσβλητική, απειλητική, προκλητική ή κακοποιητική (όπως για παράδειγμα σχόλια υβριστικά ή χυδαία, εκφράσεις μίσους κατά συγκεκριμένων ομάδων, ιδίως βάσει εθνοτικής/ φυλετικής προέλευσης, θρησκείας, φύλου) αναρτήσεις ή δημοσιεύσεις με περιεχόμενο:
-πορνογραφικό, δυσφημιστικό, εξυβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό, ξενοφοβικό, ομοφοβικό ή εν γένει παράνομο
-που προτρέπει σε συμπεριφορά που συνιστά ποινικό αδίκημα, πρόκληση αστικής ευθύνης ή με οποιονδήποτε τρόπο παραβίαση οποιασδήποτε διάταξης νόμου
-που παραβιάζει τη νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας
-προσωπικά δεδομένα δικά σας ή τρίτων προσώπων, όπως Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), ταχυδρομική διεύθυνση, τηλεφωνικό αριθμό, ηλεκτρονική διεύθυνση, φωτογραφίες, βίντεο, καταγγελίες φορολογικών παραβάσεων τρίτων, στοιχεία για προσωπικές σας υποθέσεις στη φορολογική διοίκηση ή άλλες προσωπικές πληροφορίες,
-τύπου “spam”, εμφανώς ασυνάρτητου προς το θέμα ή προωθητικού υπηρεσιών και προϊόντων

Η παρούσα Πολιτική Χρήσης ισχύει έως την τροποποίησή της με νεότερη Πολιτική Χρήσης.
 

3. Δυνατότητες χρηστών

‘Έχετε τη δυνατότητα δημοσίευσης σχολίων στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσής μας, υπό την προϋπόθεση της συμμόρφωσής σας με τους παρόντες Όρους Χρήσης του μέσου. Περαιτέρω, έχετε τη δυνατότητα αναδημοσίευσης του περιεχομένου που αναρτούμε. Σε αυτήν την περίπτωση το περιεχόμενο δεν θα πρέπει να αλλοιωθεί, τροποποιηθεί ή μεταβληθεί κατά τρόπο που αντιβαίνει στους σκοπούς δημοσίευσής του, στο ύφος, το σκοπό του Οργανισμού και στους παρόντες Όρους Χρήσης.
 

4. Ασφάλεια Μυστικότητα – Επεξεργασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Οι λογαριασμοί μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν αποτελούν ιστοσελίδες της ΑΑΔΕ, αλλά αντιπροσωπεύουν μόνο την παρουσία μας σε λογαριασμούς τρίτων παρόχων υπηρεσιών. Ως εκ τούτου δεν ευθυνόμαστε για την πολιτική ασφαλείας που εφαρμόζει ο εκάστοτε τρίτος πάροχος.
Kατά τη συμμετοχή σας σε ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης φέρετε προσωπική ευθύνη για τα σχόλια που αναρτάτε, το όνομα χρήστη και όποια πληροφορία τυχόν μοιράζεστε. Ουδεμία ευθύνη φέρουμε για σχόλια/απόψεις, οι οποίες αναρτώνται από τρίτα πρόσωπα, πλην του διαχειριστή, και για τυχόν προσβολή, που μπορεί αυτά να προκαλούν σε τρίτους. Οποιαδήποτε ζημία προκληθεί σε τρίτους από την κακή ή αθέμιτη χρήση των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης της ΑΑΔΕ από τον χρήστη/επισκέπτη, ανάγεται στη σφαίρα της αποκλειστικής ευθύνης του ιδίου.
Ως εκ τούτου παρακαλούμε να μην μοιράζεστε προσωπικά δεδομένα και στοιχεία δικά σας ή τρίτων προσώπων στα δημόσια σχόλια, τις αναρτήσεις σας και στα προσωπικά μηνύματα που αποστέλλετε στους λογαριασμούς μας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, καθώς αφενός θα είναι προσβάσιμα σε απροσδιόριστο αριθμό προσώπων, αφετέρου δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τον σκοπό της χρήσης και επεξεργασίας που ενδέχεται να τύχουν από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.
Σχετικά με την Επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που διενεργεί η ΑΑΔΕ στους λογαριασμούς της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (social media) μπορείτε να ενημερωθείτε παρακάτω.


5. Διαχείριση λογαριασμών

Τους λογαριασμούς μας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης διαχειρίζεται ειδικά εξουσιοδοτημένη ομάδα (εφεξής «διαχειριστής»). Ο διαχειριστής αναρτά το περιεχόμενο και διαχειρίζεται τα σχόλια.

Το διαδίκτυο είναι μέσο που λειτουργεί 24/7 και τα σχόλιά σας είναι ευπρόσδεκτα κάθε στιγμή, ωστόσο νέο περιεχόμενο ή τυχόν απαντήσεις σε σχόλια θα δημοσιεύονται αποκλειστικά σε εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Τα σχόλια των χρηστών στις σελίδες μας διαβάζονται, αλλά απαντώνται μόνο στις περιπτώσεις που αυτό κρίνεται κατάλληλο. Ο διαχειριστής διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει ή να διαγράφει σχόλια που δεν είναι σύμφωνα με τους παρόντες Όρους Χρήσης, να αποκλείει συγκεκριμένους χρήστες από τη δυνατότητα δημοσίευσης σχολίων και πρόσβασης στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσής μας, χωρίς προειδοποίηση. Εφόσον κριθεί απαραίτητο, δεν αποκλείεται η λήψη περαιτέρω μέτρων για την αποτροπή παράνομων πράξεων και πρόκλησης οποιασδήποτε ζημίας.
 

6. Σύνδεσμοι σε άλλους ιστοτόπους

Στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσής μας, προς διευκόλυνση των χρηστών, μπορεί να παραπέμπουμε για ενημερωτικούς σκοπούς σε υπερσυνδέσμους (hyperlinks) ή να αναδημοσιεύουμε περιεχόμενο από διαδικτυακούς τόπους τρίτων. Παρ’ ότι επιδεικνύουμε τη δέουσα επιμέλεια και προσοχή κατά την αναδημοσίευση περιεχομένου, δεν ευθυνόμαστε για την αξιοπιστία, την ακρίβεια, την εγκυρότητα ή την πληρότητα των πληροφοριών που περιέχονται στους ιστοτόπους αυτούς. Οι τρίτοι – φορείς των διαδικτυακών τόπων φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για το περιεχόμενο των ιστοσελίδων τους ή για οποιαδήποτε ζημία μπορεί να προκύψει από τη χρήση αυτών. Απόψεις/σχόλια που διατυπώνονται σε αυτούς δεν αντανακλούν απαραίτητα τις απόψεις μας και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί ότι η ΑΑΔΕ ενστερνίζεται ή αποδέχεται το περιεχόμενο, τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες των ιστοτόπων, στους οποίους παραπέμπει.
 

7. Αλληλεπίδραση με άλλες σελίδες

Η επιλογή μας να ακολουθήσουμε ("follow"), να εντάξουμε στη λίστα αγαπημένων ("favorite"), ή να εγγραφούμε σε ("subscribe to") κάποιον άλλο λογαριασμό χρήστη, δεν σημαίνει ότι ταυτιζόμαστε ή αποδεχόμαστε στο σύνολό τους τις αναρτήσεις και δημοσιεύσεις αυτού του λογαριασμού. Ομοίως, το περιεχόμενο που μπορεί να μοιραζόμαστε από άλλον χρήστη (με repost) καθώς και οι απόψεις/σχόλια που διατυπώνονται σε αυτό δεν αντανακλά απαραίτητα τις απόψεις μας και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ότι υιοθετείται ή προωθείται από την ΑΑΔΕ.
 

8. Πρόσβαση στις πλατφόρμες

Δεδομένου ότι οι πλατφόρμες των social media χρησιμοποιούν servers τους οποίους διαχειρίζονται τρίτοι, οι λογαριασμοί μας ενδέχεται να αντιμετωπίσουν τεχνικές δυσλειτουργίες που βρίσκονται εκτός του πεδίου ελέγχου μας. Ως εκ τούτου, δεν ευθυνόμαστε για τις περιπτώσεις που οι πλατφόρμες δεν ανταποκρίνονται ή καθίστανται μη διαθέσιμες.
 

9. Πνευματική Ιδιοκτησία

Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται στους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης της ΑΑΔΕ υπόκεινται στις διατάξεις περί προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας.
 

10. Χρήση των social media από υπαλλήλους της ΑΑΔΕ

Οι εργαζόμενοι στην ΑΑΔΕ οι οποίοι διατηρούν προσωπικές σελίδες / λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης υπό το όνομά τους ή με ψευδώνυμο, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθούν ότι μας εκπροσωπούν, παρά τον επαγγελματικό σύνδεσμο μεταξύ μας. Σχόλια, δημοσιεύματα και απόψεις, οι οποίες καθ’ οιονδήποτε τρόπο εκφράζονται μέσω των προσωπικών τους σελίδων και λογαριασμών, δεν αποτελούν επίσημες θέσεις μας, αλλά προσωπικές τους τοποθετήσεις.
 

11. Ισχύς Πολιτικής Χρήσης

Η παρούσα Πολιτική Χρήσης ισχύει έως την τροποποίησή της με νεότερη Πολιτική Χρήσης.

 

Ενημέρωση για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (DATA PROTECTION STATEMENT)

H Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Υπεύθυνος Επεξεργασίας) χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (X, LinkedIn και YouTube) για να ενημερώνει το κοινό σχετικά με τις υπηρεσίες, τις δράσεις και το έργο της, να επικοινωνεί απευθείας με τους πολίτες και να ανιχνεύει τον αντίκτυπο του έργου, των δράσεών της και των υπηρεσιών της στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Επισημαίνεται ότι τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης είναι μόνο ένας από τους τρόπους δημόσιας επικοινωνίας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με το κοινό. Όλες οι πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες, τις δράσεις και το έργο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (εφεξής: ΑΑΔΕ) διατίθενται επίσης στην ιστοσελίδα της. Ως εκ τούτου δεν απαιτείται πρόσβαση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης προκειμένου να ενημερωθείτε για το έργο, τις δράσεις και τις υπηρεσίες της ΑΑΔΕ.

Α. Επεξεργασία προσωπικών δεδομένων σας από πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης

Όταν επισκέπτεστε τους λογαριασμούς της ΑΑΔΕ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, τα προσωπικά δεδομένα σας αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες τα επεξεργάζονται ανεξάρτητα από την ΑΑΔΕ για τους σκοπούς που επιδιώκουν (Ανεξάρτητοι Υπεύθυνοι Επεξεργασίας). Για να ενημερωθείτε σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τις πολιτικές προστασίας προσωπικών δεδομένων τους (privacy policies) μεταβαίνοντας στους ακόλουθους συνδέσμους:
 

Όταν επισκέπτεστε τους λογαριασμούς της ΑΑΔΕ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης εγκαθιστούν στην τερματική συσκευή σας cookies και παρόμοιες τεχνολογίες. Η ΑΑΔΕ δεν σχετίζεται με την εγκατάσταση και χρήση αυτών των cookies ούτε συλλέγει σχετικά στοιχεία. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση cookies και συναφών τεχνολογιών από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης είναι διαθέσιμες στους ακόλουθους συνδέσμους:
 

Τέλος, τα πρόσθετα (plugins ή addons) των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιούνται στην ιστοσελίδα μας δεν διαβιβάζουν στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης δεδομένα των επισκεπτών της ιστοσελίδας της ΑΑΔΕ με μόνη την επίσκεψή τους στην ιστοσελίδα, χωρίς δηλαδή αυτοί να τα χρησιμοποιήσουν για να μεταβούν στους λογαριασμούς της ΑΑΔΕ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 

Β. Επεξεργασία προσωπικών δεδομένων σας από την ΑΑΔΕ

β1. Ποια προσωπικά δεδομένα σας επεξεργαζόμαστε και ποιος έχει πρόσβαση σε αυτά;

Όταν ακολουθείτε τους λογαριασμούς της ΑΑΔΕ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης η ΑΑΔΕ αποκτά πρόσβαση, ανάλογα με την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, στις ακόλουθες κατηγορίες προσωπικών δεδομένων σας:

1) Προσωπικά δεδομένα του προφίλ σας που είναι δημόσια ορατά όπως:

Στοιχεία αναγνώρισης: όνομα και επώνυμο, όνομα χρήστη, εικόνα προφίλ Στοιχεία επικοινωνίας: e-mail, τηλέφωνο, διεύθυνση κ.λπ. Επαγγελματικό και εκπαιδευτικό υπόβαθρο: επάγγελμα, ιστορικό επαγγελματικής απασχόλησης, επαγγελματική και ακαδημαϊκή κατάρτιση κ.λπ. Λοιπά προσωπικά δεδομένα του προφίλ σας που είναι δημόσια ορατά, όπως γεωγραφική περιοχή, φύλο, αριθμός ακολούθων ή συνδέσεών σας, σελίδες που ακολουθείτε κ.λπ. Αναρτήσεις σας (posts/shares) που είναι δημόσια ορατές και τυχόν σχόλια που έχετε κάνει σε αυτές

 

2) Προσωπικά δεδομένα που προκύπτουν από την αλληλεπίδρασή σας με τους λογαριασμούς της ΑΑΔΕ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης όπως:

Προσωπικά δεδομένα σας που τυχόν περιέχονται σε αναρτήσεις σας (posts/shares) στους λογαριασμούς της ΑΑΔΕ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ή σε σχόλιά σας (comments) σε αναρτήσεις (posts/shares) της ΑΑΔΕ ή άλλων χρηστών στους λογαριασμούς της ΑΑΔΕ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, οι αντιδράσεις σας (likes, reaction buttons) σε αναρτήσεις και σχόλια στους λογαριασμούς της ΑΑΔΕ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης καθώς και προσωπικά δεδομένα που τυχόν περιέχονται στα προσωπικά μηνύματά σας στους λογαριασμούς της ΑΑΔΕ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα σας εκ μέρους της ΑΑΔΕ έχει αποκλειστικά η εξουσιοδοτημένη ομάδα των υπαλλήλων της ΑΑΔΕ ή τυχόν εξωτερικοί συνεργάτες που διαχειρίζονται τους λογαριασμούς της ΑΑΔΕ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

β2. Για ποιο λόγο επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα σας;

 

Η ΑΑΔΕ επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα σας για να σας ενημερώνει σχετικά με τις υπηρεσίες, τις δράσεις και το έργο της, να ανιχνεύει τον αντίκτυπο του έργου, των δράσεών της και των υπηρεσιών της στους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, να οργανώνει και να συντονίζει την παρουσία της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Νομική βάση της επεξεργασίας είναι το άρθρο 6 παράγραφος 1 (ε) του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων, το οποίο επιτρέπει στην ΑΑΔΕ να επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα, όταν αυτό είναι απαραίτητο, για την εκτέλεση των θεσμικών της καθηκόντων, συμπεριλαμβανομένου του καθήκοντος ενημέρωσης των πολιτών για τις υπηρεσίες, τις δράσεις και εν γένει το έργο της (αρχή διαφάνειας ή φανερής δράσης της δημόσιας διοίκησης - άρθρο 5Α Σ).

Η ΑΑΔΕ δεν επεξεργάζεται τα προσωπικά δεδομένα σας για την αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων ή για την κατάρτιση προφίλ.

β3. Με ποιο τρόπο επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα σας;

Η ΑΑΔΕ επεξεργάζεται μόνο συγκεντρωτικά και στατιστικά δεδομένα για την οργάνωση και τον συντονισμό των επικοινωνιακών της δραστηριοτήτων στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αλλά και για σκοπούς ανάλυσης και εξαγωγής συμπερασμάτων, όπως για παράδειγμα σχετικά με τον αντίκτυπο των δράσεών της στους χρήστες των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.

Η ΑΑΔΕ δεν χρησιμοποιεί κανένα εξωτερικό εργαλείο παρακολούθησης μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά βασίζεται αποκλειστικά στα αναλυτικά εργαλεία που είναι ενσωματωμένα στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης (Page Insights του LinkedIn και Χ Analytics του X) και στα στατιστικά στοιχεία που είναι διαθέσιμα στο κοινό, όπως ο αριθμός των "μου αρέσει", των σχολίων ή των reposts/shares μιας ανάρτησης.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι οι πληροφορίες που λαμβάνει η ΑΑΔΕ μέσω των υπηρεσιών Page Insights του LinkedIn και X Analytics του X, είναι συγκεντρωτικές και ανώνυμες και δεν αναφέρονται σε συγκεκριμένους χρήστες.

β4. Για πόσο χρονικό διάστημα τηρούμε τα προσωπικά δεδομένα σας;

Η ΑΑΔΕ δεν αποθηκεύει τα προσωπικά δεδομένα σας. Συλλέγει, αποθηκεύει και τηρεί μόνο συγκεντρωτικά και στατιστικά δεδομένα για την αποτελεσματικότερη οργάνωση και τον συντονισμό των δραστηριοτήτων επικοινωνίας της και για σκοπούς ανάλυσης και εξαγωγής συμπερασμάτων, όπως σχετικά με την απήχηση των δράσεών της και εν γένει του έργου της στους χρήστες των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.
 

β5. Ποια είναι τα δικαιώματά σας σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα σας;

Ως «υποκείμενο των δεδομένων» έχετε συγκεκριμένα δικαιώματα βάσει του κεφαλαίου ΙΙΙ (άρθρα 12-23) του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679, ιδίως το δικαίωμα πρόσβασης, διόρθωσης ή διαγραφής των προσωπικών σας δεδομένων και το δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας των δεδομένων αυτών. Κατά περίπτωση, έχετε επίσης το δικαίωμα να εναντιωθείτε στην επεξεργασία, για λόγους που σχετίζονται με την ιδιαίτερη κατάστασή σας.

Τα ίδια δικαιώματα έχετε και απέναντι στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας που πραγματοποιείται από αυτές.

Για ζητήματα σχετικά με την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σας από την ΑΑΔΕ αλλά και την άσκηση των δικαιωμάτων σας που απορρέουν από το ΓΚΠΔ μπορείτε να επικοινωνείτε και με το Αυτοτελές Τμήμα Υποστήριξης Υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων της ΑΑΔΕ ηλεκτρονικά ως εξής:

α) Αν είστε εγγεγραμμένος χρήστης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, μπορείτε να υποβάλετε το αίτημά σας μέσα από τον λογαριασμό μας στην ψηφιακή πύλη myAADE επιλέγοντας «Μητρώο και Επικοινωνία» και στη συνέχεια «Ερωτήματα προς ΑΑΔΕ» επιλέγοντας ως κατηγορία θέματος «Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα-GDPR».

β) Αν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης, μπορείτε να υποβάλετε το ερώτημα σας μέσω του διαδικτυακού τόπου της ΑΑΔΕ (www.aade.gr) επιλέγοντας από το Μενού «ΑΑΔΕ» και στη συνέχεια «Επικοινωνία» όπου θα βρείτε Φόρμα υποβολής αιτήματος, στην οποία πρέπει να επιλέξετε ως κατηγορία θέματος «Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα-GDPR».

Τέλος, έχετε το δικαίωμα να προσφύγετε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Α.Π.Δ.Π.Χ.) για ζητήματα που αφορούν την επεξεργασία προσωπικών σας δεδομένων. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υποβολή καταγγελίας στην Α.Π.Δ.Π.Χ., μπορείτε να επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο https://www.dpa.gr/el/polites/katagelia_stin_arxi