Ζύθος

Νομοθεσία
ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΖΥΘΟΥ
1ν.2963/1922Περί τροποποιήσεως διατάξεων των περί φορολογίας του ζύθου νόμων.Φ.Ε.Κ. 134/Α/1922
1.1ν.1839/1989 (άρθρα 3, 6)(Τροποποίηση του ν.2963/1922) 

Φ.Ε.Κ. 90/Α/1989

 

1.2ν. 2127/1993 (άρθρα 31, 72)(Τροποποίηση του ν.2963/1922) Φ.Ε.Κ. 48/Α/1993
1.3ν. 2753/1999 (άρθρο 19 παρ.14)(Τροποποίηση του ν.2963/1922) Φ.Ε.Κ.  249/Α/1999
1.4ν. 4337/2015 (άρθρο 9)(Τροποποίηση του ν.2963/1922) Φ.Ε.Κ.  129/Α/2015
1.5ν. 4537/2018 (άρθρο 120)(Τροποποίηση του ν.2963/1922) Φ.Ε.Κ.  84/Α/2018
2β.δ. της 28-09-1922Περί εκτελέσεως των περί φορολογίας του ζύθου νόμωνΦ.Ε.Κ. 183/Α/1922
2.1ν.1839/1989 (άρθρο 8)(Τροποποίηση του β.δ. της28-09-1922) Φ.Ε.Κ. 90/Α/1989
2.2π.δ. 965/1980Περί τροποποιήσεως και συμπληρώσεως διατάξεων του β.δ. της 28-9-1922 «Περί εκτελέσεως των περί φορολογίας του ζύθου νόμων»Φ.Ε.Κ. 243/Α/1980
2.2.1π.δ. 483/1991Τροποποίηση και συμπλήρωση του β.δ. της 28-9-1922 (Α’ 183) «Περί εκτελέσεως των περί φορολογίας του ζύθου νόμων», όπως αυτό έχει τροποποιηθεί με το π.δ. 965/80 (Α’ 243)Φ.Ε.Κ. 177/Α/1991
  Διόρθωση σφαλμάτων του π.δ. 483/1991Φ.Ε.Κ. 191/Α/1991
2.2.2ν. 4337/2015 (άρθρο 9)(Τροποποίηση του π.δ. 965/1980) Φ.Ε.Κ.  129/Α/2015
2.2.3ν. 4474/2017 (άρθρο 17)(Τροποποίηση του π.δ. 965/1980)Φ.Ε.Κ. 80/Α/2017
3ν.δ. της 29-12-1923Περί τροποποιήσεως και συμπληρώσεως των περί φορολογίας του ζύθου νόμωνΦ.Ε.Κ. 384/Α/1923
3.1α.ν. 205/1945 (άρθρο 3)(Τροποποίηση του ν.δ. της 29-12-1923) Φ.Ε.Κ. 63/Α/1945
3.2ν. 2127/1993 (άρθρο 32, 72)(Τροποποίηση του ν.δ. της 29-12-1923) Φ.Ε.Κ. 48/Α/1993
3.3ν.1839/1989 (άρθρα 1, 2, 7)(Τροποποίηση του ν.δ. της 29-12-1923) Φ.Ε.Κ. 90/Α/1989
3.4ν. 4389/2016 (άρθρο 66)(Τροποποίηση του ν.δ. της 29-12-1923) Φ.Ε.Κ. 94/Α/2016
4ν.1839/1989 (άρθρο 9)Τροποποίηση διατάξεων νόμων φορολογίας ζύθου και άλλες διατάξειςΦ.Ε.Κ. 90/Α/1989
5ν.2960/2001 (άρθρα 86,87)Εθνικός Τελωνειακός ΚώδικαςΦ.Ε.Κ. 265/Α/2001
5.1ν.3156/2003 (άρθρο 27, παρ. 3)(Τροποποίηση του ν. 2960/2001)Φ.Ε.Κ. 157/Α/2003
5.2ν. 3815/2010 (άρθρο 2, παρ. 3)(Τροποποίηση του ν. 2960/2001)Φ.Ε.Κ. 5/Α/2010
5.3ν.4389/2016 (άρθρο 60)(Τροποποίηση του ν. 2960/2001)Φ.Ε.Κ. 94/Α/2016
6ν. 2969/2001 (άρθρα 13, 14)Αιθυλική αλκοόλη και αλκοολούχα προϊόνταΦ.Ε.Κ. 281/Α/2001
6.1ν.4303/2014 (άρθρο δεύτερο, παρ. 7)(Τροποποίηση του Ν.2969/2001)Φ.Ε.Κ. 231/Α/2014
6.2ν. 4583/2018 (άρθρο 69, παρ. 9)(Τροποποίηση του Ν.2969/2001)Φ.Ε.Κ. 212/Α/2018
7ν.4072/2012 (άρθρο 229)Βελτίωση επιχειρηματικού περιβάλλοντος − Νέα εταιρική μορφή − Σήματα − Μεσίτες Ακινήτων − Ρύθμιση θεμάτων ναυτιλίας, λιμένων και αλιείας και άλλες διατάξειςΦ.Ε.Κ. 86/Α/2012
8Α.Υ.Ο. 3460/1951Περί αυξήσεως του φόρου καταναλώσεως βύνηςΦ.Ε.Κ. 23/Β/1951
9Α.Υ.Ο. 10690/1980/1979Περί καθορισμού ανωτάτων ορίων προστίμων παραβάσεων των περί φορολογίας του ζύθου νόμωνΦ.Ε.Κ. 554/Β/1979
10Α.Υ.Ο. 3020744/2651/0098/1990Χρησιμοποίηση προσθέτων και ενζύμων για την παραγωγή του ζύθουΦ.Ε.Κ. 3/Β/1991
11Α.Υ.Ο. 30000102/34/0098/1991Καθορισμός όρων και διατυπώσεων για παράδοση βύνης σε περίπτωση εξαγωγής ζύθου στην αλλοδαπή από βύνη φορολογημένηΦ.Ε.Κ. 34/Β/1991
  Διόρθωση σφαλμάτων της Α.Υ.Ο. 30000102/34/0098/1991Φ.Ε.Κ. 87/Β/1991
11.1Α.Υ.Ο. 3018303/2439/0098/1991(Τροποποίηση της Α.Υ.Ο. 30000102/34/0098/1991)Φ.Ε.Κ. 925/Β/1991
11.2Α.Υ.Ο. 30/003/000/3622/2015(Τροποποίηση της Α.Υ.Ο. 30000102/34/0098/1991)Φ.Ε.Κ. 2231/Β/2015
12Α.Υ.Ο. 3004540/602/0098/1992Αποθήκευση εμφιαλωμένων γενικά ποτών εντός του χώρου των ΖυθοποιείωνΦ.Ε.Κ. 229/Β/1992
13Α.Υ.O.Ο. Φ.318/216/2002Όροι και προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας παραγωγής μπύρας από εστιατόρια, μπαρ κλπ. για επιτόπια κατανάλωση. Καθορισμός όρων λειτουργίας και εποπτείας των εν λόγω επιχειρήσεωνΦ.Ε.Κ. 544/Β/2002
13.1Α.Υ.Ο. 30/003/000/3621/2015(Τροποποίηση της Α.Υ.Ο. Φ.318/216/2002)Φ.Ε.Κ. 2231/Β/2015
13.2Α.Δ.Α.Α.Δ.Ε. Α.1103/2019(Τροποποίηση της Α.Υ.Ο. Φ.318/216/2002)Φ.Ε.Κ. 1367/Β/2019
14Α.Υ.Ο.Ο. 308/2003Παραγωγή μπύρας με προσθήκη ζάχαρηςΦ.Ε.Κ. 1746/Β/2003
15Α.Υ.Ο. 243/2004Έγκριση παραγωγής μπύρας με προσθήκη ζάχαρηςΦ.Ε.Κ. 1383/Β/2004
16Α.Υ.Ο.Ο. 244/2004Έγκριση παραγωγής μπύρας με προσθήκη σιροπιού μαλτόζηςΦ.Ε.Κ. 1383/Β/2004
17Α.Υ.Ο.Ο. 550/2004Παραγωγή μπύρας με προσθήκη σιροπιού γλυκόζηςΦ.Ε.Κ. 251/Β/2005
18Α.Υ.Ο.Ο. 598/2004Όροι παραγωγής ζύθου καθώς και τηρητέες διαδικασίες ελέγχου και εποπτείας των ζυθοποιείων στα οποία γίνεται χρήση και άλλων, εκτός της βύνης κριθής, πρώτων υλών και συγκεκριμένα σακχάρωνΦ.Ε.Κ. 251/Β/2005
19Α.Υ.Ο. 445/2009Καθορισμός ποσοστών των πρώτων υλών για την παραγωγή ζύθου με χρήση μέλιτοςΦ.Ε.Κ. 2589/Β/2009
20Α.Υ.Ο. 3006674/1102/0029/2010Τρόπος υπολογισμού βαθμών PLATO στη μπύραΦ.Ε.Κ. 528/Β/2010
21Α.Υ.Ο. 270/2010Παραγωγή ζύθου με χρήση βύνης κριθής σε συνδυασμό με δημητριακά ή/και βύνη δημητριακώνΦ.Ε.Κ. 1911/Β/2010
22Α.Υ.Ο. 271/2010Καθορισμός ποσοστών πρώτων υλών για παραγωγή τύπου ζύθου με χρήση βύνης κριθής σε συνδυασμό με δημητριακά ή/και βύνη δημητριακώνΦ.Ε.Κ. 1911/Β/2010
23Α.Υ.Ο. 3023319/3764/2010Έγκριση παραγωγής της μπύρας KAUSER DOUBLE MALT με προσθήκη εκχυλισμάτων βύνηςΦ.Ε.Κ. 55/Β/2012
24Α.Υ.Ο. 30/077/827/2011Αναγκαίοι όροι παραγωγής και τηρητέες διαδικασίες ελέγχου και εποπτείας ζυθοποιείων στα οποία γίνεται χρήση βύνης κριθής σε συνδυασμό με μέλιΦ.Ε.Κ. 735/Β/2011
25Α.Υ.Ο. ΔΕΦΚ Γ5054272 ΕΞ 2011Όροι και προϋποθέσεις για τον χαρακτηρισμό των μικρών και ανεξάρτητων ζυθοποιείων κατ’ εφαρμογή της παραγράφου 3 του άρθρου 87 του ν.2960/2001Φ.Ε.Κ. 3325/Β/2011
26Α.Υ.Ο. 30/077/1964/2011Επισήμανση μπύρας που διατίθεται στην ελληνική αγοράΦ.Ε.Κ. 1996/Β/2011
  Διόρθωση σφάλματος της Α.Υ.Ο. 30/077/1964/2011Φ.Ε.Κ. 2241/Β/2011
26.1Α.Υ.Ο. 30/077/3155/2013(Τροποποίηση της Α.Υ.Ο. 30/077/1964/2011)Φ.Ε.Κ. 2658/Β/2013
27Α.Υ.Ο. 30/077/645/2012Έγκριση παραγωγής μπύρας με χρήση πρωτεολυτικού ενζύμουΦ.Ε.Κ. 868/Β/2012
28Α.Υ.Ο. 30/003/000/528/2014Καθορισμός ποσοστών πρώτων υλών για παραγωγή τύπου ζύθου με χρήση βύνης κριθαριού σε συνδυασμό με κριθάρι, υδατικό εκχύλισμα σταφίδας και μέλιΦ.Ε.Κ. 3684/Β/2014
29Α.Υ.Ο. 30/003/000/83/2015Καθορισμός ποσοστών πρώτων υλών για παραγωγή τύπου ζύθου με χρήση βύνης κριθαριού σε συνδυασμό με άλλες βύνες δημητριακών ή/και δημητριακά και σιρόπι μαλτόζηςΦ.Ε.Κ. 106/Β/2015
30Α.Υ.Ο. 30/003/000/84/2015Καθορισμός ποσοστών πρώτων υλών για παραγωγή τύπων ζύθου με χρήση βύνης κριθαριού σε συνδυασμό με άλλες βύνες δημητριακών, δημητριακά ή/και εκχυλίσματα αυτών, μέλι ή/και ζάχαρηΦ.Ε.Κ. 106/Β/2015
31Α.Υ.Ο. 30/003/000/1027/2016Παραγωγή ειδικού τύπου μπίρας με χρήση βύνης κριθαριού σε συνδυασμό με λυκίσκο, μαστίχα ή/και αιθέριο έλαιο μαστίχας και μαγιάΦ.Ε.Κ. 774/Β/2016
32Α.Υ.Ο. 30/003/000/1028/2016Παραγωγή ειδικού τύπου μπίρας με χρήση βύνης κριθαριού σε συνδυασμό με μέλι, λυκίσκο, κορίανδρο και μαγιάΦ.Ε.Κ. 774/Β/2016
33Α.Υ.Ο. 30/003/000/1614/2018Διατυπώσεις και διαδικασίες για την έγκριση χρήσης δεξαμενών αιθυλικής αλκοόλης και ποτών με αλκοόλη των άρθρων 80, 86, 88, 90 και 92 του ν. 2960/2001 αντιστοίχωςΦ.Ε.Κ. 1624/Β/2018
34Α.Υ.Ο. 30/003/000/3231/2018Όροι, προϋποθέσεις και διαδικασίες ελέγχου για τη συστέγαση και συλλειτουργία ζυθοποιείων με μονάδες παραγωγής ποτών από ζύμωση του κωδικού Σ.Ο. 22.06, μονάδες παραγωγής ποτών ελεύθερων αλκοόλης, ως και εμφιάλωσης νερού ανθρώπινης κατανάλωσηςΦ.Ε.Κ. 3457/Β/2018