Σύντομο Βιογραφικό

 

Ο Αιμίλιος Γαλαριώτης είναι πρωτοβάθμιος καθηγητής Χρηματοοικονομικής στην Audencia Business School (EQUIS, AMBA, AACSB) της Γαλλίας και Αντιπρύτανης για την έρευνα. Στο παρελθόν έχει διατελέσει διευθυντής ερευνητικού εργαστηρίου, ιδρυτής και διευθυντής του Ινστιτούτου Χρηματοοικονομικής, ιδρυτής και διευθυντής του Κέντρου Χρηματοοικονομικής και Διαχείρισης Κινδύνων (CFRM), πρόεδρος του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και επικεφαλής του σχετικού Άξονα Έρευνας. Πριν υπηρετήσει στην παρούσα θέση του, ο Δρ Γαλαριώτης ήταν στο Durham University Business School του Ηνωμένου Βασιλείου όπου ήταν επίκουρος καθηγητής και διευθυντής των μεταπτυχιακών προγραμμάτων MSc, ενώ παράλληλα και παλιότερα είχε εργαστεί σε διαφορές θέσεις στην αγορά.
 

Σπoύδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Στη συνέχεια, σπούδασε Οικονομικά των Επιχειρήσεων και έκανε μεταπτυχιακό στην Τραπεζική και Χρηματοοικονομική στο Λονδίνο (Middlesex University Business School). Απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα (PhD) στην χρηματοοικονομική οικονομία από το Πανεπιστήμιο του Durham και το "Habilitation à Diriger des Recherches Sciences Economiques" (HDR) από το Πανεπιστήμιο της Νάντης στη Γαλλία.
 

Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Financial Engineering and Banking Society, ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ένωσης για τα Οικονομικά της Ενέργειας (θυγατρική της IAEE) και συμμετέχει στο διοικητικό της συμβούλιο. Έχει διατελέσει πρόεδρος της Γαλλικής Ένωσης Χρηματοοικονομικής (Affi) και συμμετέχει στο διοικητικό της συμβούλιο.
 

Η έρευνά του επικεντρώνεται στην συμπεριφορική χρηματοοικονομική και την αποτελεσματικότητα (π.χ. αγορών, τοπικών κυβερνήσεων, φορολογικής διοίκησης, ενεργειακής πολιτικής κτλ), και στην κοινωνική χρηματοοικονομική (π.χ. οικονομικός αναλφαβητισμός, φτώχεια, οικονομική ευπάθεια κτλ). Το έργο του έχει δημοσιευθεί σε βιβλία / κεφάλαια βιβλίων, εγκυκλοπαίδειες, και πάνω από 60 άρθρα σε περιοδικά όπως: Journal of Business Ethics, European Journal of Operational Research, Journal of Banking and Finance, Journal of Financial stability, Journal of Regulatory Economics, Journal of Economic Behavior and Organisation, The Energy Journal, Energy Economics, Small Business Economics, Journal of Development Studies etc.  

ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΓΑΛΑΡΙΩΤΗΣ
ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΓΑΛΑΡΙΩΤΗΣ
Μέλος